woody-woody_ride4kids_00

WOODY-WOODY is sponsor van de Ride4Kids Pyreneeën Challenge 2014

datum: 28 september 2014 18:42
onderwerp: Dankzij jullie is er 214.000 euro opgehaald voor ondersteuning bij kinderen met een stofwisselingsziekte; de Ride4Kids.

Beste sponsoren,

De Ride4Kids is achter de rug. Deze Pyreneeën Challenge ben ik aangegaan om geld op te halen voor kinderen die (gaan) lijden aan een (energie)stofwisselingsziekte. Door jullie steun heb ik een kleine 1000 euro kunnen bijdragen aan de stichting die onderzoek financiert dat moet leiden naar verlichting en zelfs genezing van deze aandoening bij kinderen.
Ik wil iedereen die mij gesteund heeft enorm bedanken.
In totaal is er rond de 214.000 euro opgehaald!

Hieronder een korte impressie van mijn sportieve bijdrage.

Op donderdag 11 september om 8:30u klonk bij de uitgang van de camping in Argeles-Gazost het startschot voor 180 wielrenners. Deze dag begon met een redelijke klim van 40 km naar de voet van de Cirque de Troumouse. Na een zware 12 km lange klim bereikte ik de top op 2103 meter. Vanaf deze top de afdaling door het dal langs wild stromende rivieren naar de voet van de tweede beklimming van deze dag. De Houtacam (1520m) is op papier niet al te dreigend maar in werkelijkheid een killer. Deze tweede beklimming van de dag was extreem zwaar doordat het halverwege de middag boven de 28 graden was en er veel lange niet beschaduwde rechte stukken met een stijgingspercentage van rond de 12% moesten worden beklommen.
Na 130 km weer terug op de camping.

Vrijdag door de prachtige Azun vallei via de Soulor (1474m) naar de Col d’ Aubisque (1709m). Een prachtige tocht met voorbij schietende schaduwen op het asfalt van overvliegende gieren die langs de bergketens zweefden. Via de Soulor weer terug naar de camping. Aan het einde van de middag ben ik nog naar Lourdes gefietst om mijn bidon te vullen. Met dit heilige water zou de slotdag een makkie worden.

Op de laatste dag stonden de Col d’Aspin (1490m) en de Col du Tourmalet (2115m) op het programma. Weer heet en zwaar maar even zo prachtig en indrukwekkend. Boven op de Tourmalet werd er ter ere van de kinderen een slotceremonie gehouden. Wie daar ooit komt zal kunnen zien hoe daar aan een metalen net houtblokjes hangen met korte teksten. Een emotionele ceremonie waar het doel van de challenge met een aantal gezichten van kinderen (waarvan er sommigen al overleden zijn) werd verbeeld.

Namens mij, namens de organisatie maar vooral namens de kinderen nogmaals bedankt voor jullie steun.

Vriendelijke groet van

Geert Bruinen

woody-woody-ride4kids-geert-bruinen_00 woody-woody-ride4kids-geert-bruinen_01woody-woody-ride4kids-geert-bruinen_02

 

 

← terug naar de homepage  of klik op het logo bovenaan!